Instrumenti

Bilježnica s vježbi iz organske kemije iz 1987. Vježbe je vodio prof. dr. sc. Jozo Mastelić

Aparatura za redestilaciju vode; bila je u upotrebi do 2004. g.

Stanica za unos podataka, dio uređaja za diferencijalnu pretražnu kalorimetriju (DSCPerkin-Elmer System 4, koji je bio u upotrebi od 1985. do 2010. godine.
Prva osobna računala Apple na KTF-u, 1988. g. (na slici su prof. dr. sc. Nenad Kuzmanić i prof. dr. sc. Zoran Grubač
Software se nalazio na savitljivom „floppy“ disku (okrugla ploča od plastike prevučena magnetskim slojem) i bilo ga je potrebno svaki put učitati. Podaci su se također spremali na floppy disk čiji je kapacitet bio 1,44 MB.
Disketa, okrugla ploča od plastike prevučena magnetskim slojem, namijenjena pohrani informacija pri radu s elektroničkim računalom. Smještena je u nesavitljivu plastičnom kućištu u kojem se može okretati. Pojavom snimljivih optičkih diskova (CD, DVD), te USB-memorija, diskete su se prestale upotrebljavati. (http://www.enciklopedija.hr/Natuknica.aspx?ID=15398)

Sartorius, jedna od prvih digitalnih analitičkih vaga

Najstarija odmjerna posuda na fakultetu.
Garnitura za bušenje gumenih i plutenih čepova koji su služili za spajanje staklenih dijelova aparature.
Voltmetri i ampermetri u drvenom, odnosno bakelitnom kućištu.

Dijaprojektor, ruske proizvodnje, nabavljen početkom 1960-tih godina, služio je za projekciju IR spektara. Tu su još i audiokazete s tečajem za interpretaciju IR spektara i dijapozitiv i lampa za projektor.

Kolorimetar i pHmetar
Zbirka minerala i set okulara za mikroskop.

Imate pitanja?

Ukoliko imate pitanje, pohvalu ili primjedbu, želite biti sponzor ili darovati starinu vezanu za Kemijsko tehnološki fakultet, javite nam se da porazgovaramo.